Inventaario

Inventaarioluettelo löytyy välilehdeltä Tuotteet -> Tuotehallinta -> Inventaario. Tässä näkymässä voit tehdä varaston inventaarioon liittyvät varastoon lisäykset ja varastosta poistot sekä asettaa hälytysrajat tuotteille. Lisäksi voit tehdä tuotteista ostotilauksen.

Ennen kuin aloitat, valitse käsiteltävä varasto (sikäli kuin käytössäsi on useita varastoja) kohdassa "Käsitellään varastoa". Lisäksi on suositeltavaa valita alareunasta "Tyhjennä haluttu varastosaldo-sarake", jolloin edellisen inventaarion merkinnät eivät vaikuta nyt tehtävään inventaarioon.

Voit rajata luetteloa hakutoiminnolla. Esim. voit hakea tuotteet, joiden varastosaldo on hälytysrajaa pienempi, tai voit näyttää pelkästään varastotuotteet.

Kerätessäsi tuotteita ostotilaukseen, määritä kenttään "Haluttu varastosaldo" se saldo, jonka haluat ostotilauksella toteuttaa. Esim., jos tuotetta on 3 varastossa ja asetat halutun varastosaldon 10:een, tehdään tilaus, johon tulee 7 ko. tuotetta. Aseta myös toimittaja, jolle tilaus tehdään. Kun halutut varastosaldot on annettu, klikkaa oikealta ylhäältä "Tee ostotilaus". Tällöin ostotilaus tehdään tuotteista, joihin haluttu varastosaldo on asetettu. Muut tuotteet Arkhimedes jättää huomioimatta.

Varastoinventaario tehdään vastaavalla tavalla. Annetaan haluttu varastosaldo, Arkhimedes laskee sen perusteella, pitääkö tuotetta lisätä vai vähentää. Kun saldot on annettu, valitse ylhäältä "Tee varastoinventaario". Tällöin Arkhimedes tekee varastoon lähetyksen tuotteista, jotka lisättiin, toimituksen (poiston) tuotteista, jotka poistettiin. Samalla Arkhimedes päivittää varaston saldon aiemmin asetettuun arvoon (Haluttu var. saldo).

Inventaarioluettelon kautta voit myös tulostaa EAN-13 viivakooditarrat valituista tuotteista (alhaalla oikealla). Valitse haluamasi tuotteet, joista haluat viivakoodit ja paina EAN-13-tarrat.