Tavaran vastaanotto

Uusi lähetys tehdään 'Tuotteet > Vastaanotto'-välilehdeltä löytyvillä 'Etsi' ja 'Luettelo'-välilehdiltä löytyvällä 'Uusi lähetys'-kuvakkeella. Kun kuvaketta painetaan, luo ohjelma uuden lähetystositteen ja siirtyy siihen.

Lähetystosite

Lähetykseen valitaan aluksi, mihin varastoon lähetys kirjataan. Lisäksi oleellista on kohdistaa 'Toimittaja' kentän pudotusvalikosta, keneltä lähetys on tullut. 'Selite'-kenttään voidaan kirjata lähetyksen selite, joka näytetään lähetysluettelossa.

Vastaanotettavat tuotteet poimitaan oikealta vasemmalle käyttäen avuksi laskuilta ja muista tositteista tuttua tuoteluetteloa. Tuoteluettelosta voidaan tarvittaessa tehdä hakuja ja siihen voidaan lisätä uusia tuotteita. Mikäli tuotteille on määritetty oletustoimittaja, voidaan näyttää tuoteluettelosta vain käsiteltävän lähetyksen toimittajan toimittamat tuotteet painamalla 'Toimittajan tuotteet'-kuvaketta. Tuoteluettelossa ensimmäisenä vasemmalla on tuotenumero, sen jälkeen nimi, ostohinta sekä viimeisenä oikealla nykyinen varastosaldo. Tuotteiden poiminta -näkymässä on välilehti 'Valittu rivi', jonka kautta pystytään antamaan tuotteelle kuva.

Lisäksi tavaraa vastaanotettaessa tuotteille voidaan antaa kuva tuoterivikohtaisesti. Avataan oikealta Tuotteiden poimimisen näkymässä on välilehti "Valittu rivi" -

Kun vastaanotettavat tuotteet on poimittu vasemmalle, voidaan syöttää 'Määrä'-kenttään, montako yksikköä mitäkin tuoteriviä vastaanotetaan. Tuoterivin tarkemmat tiedot saa aukaistua oikealle tuoteluettelon päälle painamalla tuoterivin oikeassa reunassa olevaa vihreää kolmiota. Rivin tarkemmissa tiedoissa voidaan määrittää rivin perustiedot, toimittajatiedot sekä varastotiedot. Varastoontuonnin kulun voi määrittää rivikohtaisesti. Tarvittaessa voidaan käydä tarkastelemassa ja tekemässä muutoksia tuotteen tuotekorttiin painamalla 'Tuotekorttiin'-kuvaketta. Takaisin tuotteiden poimintaan pääsee painamalla tilausrivien yläpuolella olevaa '+'-kuvaketta. Lähetteelle voidaan luoda tyhjä rivi painamalla alareunan 'Tyhjä rivi'-kuvaketta.

Tuoterivien alapuolella näytetään vastaanotettavien tuotteiden varaston arvo. Kun tuoterivit on kirjattu lähetteelle, on varastotapahtuma jo valmis. Sitä ei tarvitse erikseen hyväksyä. Mikäli lähetyksessä ei ole tuoterivejä, voidaan lähetys poistaa painamalla 'Poista'-kuvaketta.

Toimittaessa tuotteita omaan varastoon, voidaan valita, että komponenttituotteista tehdään "koostetuotteita". Eli komponentit poistetaan varastosta mutta päätuotteen varastosaldo kasvaa vastaavan määrän.

Lähetysten etsiminen

Ohjelmaan kirjattuja lähetyksiä voi etsiä lähetysnumeron, toimittajan sekä päivämäärän tai päivämäärävälin mukaan. Tulokset näytetään luettelossa, mikäli hakua vastaa useampi kuin yksi lähetys.

Etsiminen on jaettu pikahakuun ja tarkennettuun hakuun. Pikahaulla lähetystä voi etsiä nopeasti yksittäisellä tiedolla. Tarkennetussa haussa hakuvaihtoehtoina on lähetysnumero, toimittaja, PVM, tuotenimi, seloste, viite, laatija sekä varasto.

Lähetysluettelo

Lähetysluettelossa listataan ohjelmaan kirjatut lähetykset ja niitä voidaan järjestää kuten ohjelman muissakin luettelonäkymissä. Lähetysrivillä näytetään lähetyksen tärkeimmät tiedot ja riviä painamalla voi avata lähetystositteen.