Viitesuoritusten haku ja automaattinen käsittely

Macister -Pankista haetaan viitesuoritukset valitsemalla "Yhteydenotto" -valikon kautta  "Palveluiden asetukset" -valikko. Tällöin ohjelma avaa ruudun, mistä näkee palveluvaihtoehdot, joita Macisterin kautta voidaan omasta pankista hakea. Kullakin pankilla on oma välilehtensä. Palvelu(t) haetaan klikkaamalla esim. viitesiirrot -kohtaan ruksi ja painamalla sen jälkeen "OK" -painiketta.

Tämän jälkeen valitaan "Yhteydenotto" -valikon kautta "Yhdistä" -toiminto,  jolloin pankki hakee halutun aineiston, sekä kertoo kuinka monta viitesiirto tapahtumaa on pankkiin tullut. Pankista tulleen raportin voi sulkea.

Tämän jälkeen siirry Arkhimedekseen viiteaineistojen haku ('Myynti' -> 'Laskut' -> 'Viitesuoritukset') toimintoon ja hae pankista noudettu viiteaineisto.

Viiteaineiston automaattinen käsittely

Valitaan "Yhteydenotto" -valikosta "Aineiston käsittely" -valikko, jolloin aukeaa "Aineistonkäsittely" -ruutu. Aineistotyyppinä on viitesuoritukset, mutta aineistotyyppiä voi halutessaan muuttaa. Muilla aineistotyypeillä tallennetaan koko aineisto sellaisenaan samaan tiedostoon.

Uuden käsittelysäännön lisäämiseksi painetaan "Uusi" -painiketta, jolloin uusi käsittelysäännös ikkuna avautuu. "Nimi" -kenttään voi laittaa minkä nimen/otsikon tapahtumalle, jotta uusi käsittelysäännös on helposti tunnistettavissa myöhemmin luettelossa. "Tietuetunnus", "Tilinumero" ja "Viitenumero" -kentissä annetaan oletustekstien olla.

Toimenpiteet: Riippuen onko käytössä Mac vai Windows painetaan "Tallenna hakemistoon" -kohdasta keltaista kansiokuvaketta, jolloin "Aineistokäsittelyn" viereen ilmestyy "Tallennushakemisto". Tallennushakemistosta voi suoraan poimia hakemistopolun, jonne tapahtumat halutaan tallentaa ja liittää se "Tallenna hakemistoon" -sarakkeeseen. Mikäli hakemistopolku on heti tiedossa, sen voi myös kirjoittaa samantien kenttään.

Tallennustiedoston "Tiedostonimi" -kohdassa on oletuksena KTL.txt muoto. Sen voi toki muuttaa mieleisekseen, esimerkiksi VVVV.KK.PM -muotoon.

Tiedostonimen alla olevilla painikkeilla valitaan, lisätäänkö noudetut tapahtumat tiedostoon edellisen tiedoston perään vai korvataanko aikaisemmat noudetut aina uusilla noudetuilla tapahtumilla.

Käsittelysääntö tallennetaan "OK" -painikkesta ja ne ovat voimassa heti, kun seuraavan kerran noudat aineistoa pankista.

Aikaisemmin tallennettua "Sääntöä" pääsee muokkaamaan kaksoisklikkaamalla sen päältä.