Tilinumeroiden asennus ja tietokannan suojaus

Tietokannan suojaaminen

Valitaan "Arkisto" -valikosta kohta "Asetukset". Ohjelma avaa "Perusasetukset" -ikkunan.

Suojaus -osiosta ruksataan käyttöön "Salasanat käytössä". Ohjelma aukaiseen ruudun, missä muistutetaan suojauksen käyttöön liittyvistä riskeistä. (Mm siitä, jos Ylikäyttäjän salasana unohtuu, niin sitä ei saa mistään ja että ohjelman suojaus tapahtuu omalla vastuulla) Ruudulla pyydetään Ylikäyttäjää luomaan sekä vahvistamaan salasanat. Ylikäyttäjä on Macisterin pääkäyttäjä, joka ensisijaisesti voi muuttaa kaikkia ohjelman tietoja sekä asetuksia.

Tilinumeroiden asennus

Valitaan "Pankki" -valikon alareunasta "Omat tilinumerot". Ohjelma aukaisee ikkunan "Omien tilien muokkaus",  jossa lisätään yrityksen tilinumero klikkaamalla "Lisää" -ruutua. Ohjelma avaa Tili-ikkunan, johon syötetään tilinumero, valuuttalaji ja Y-tunnus. Ohjelma tunnistaa automaattisesti syötetyn tilinumeron pankin sekä tarkistaa tilinumeron muodon.

"Tilinimi" -kenttään voi syöttää minkä tahansa tunnistetiedon, esimerkiksi pankin nimen.

• Käytössä Nordea pankin tili: Syötetään lisäksi pankin antama asiakastunnus, joka on yleensä lähellä yrityksen Y-tunnusta.
  • Käytössä Osuuspankin tili: Pankki on ilmoittanut asiakastunnukselle erillisen lisäosan. Tieto tulee täyttää sille varattuun kohtaan.
  • Jos tiliä käytetään suoraveloitusten vastaanottoon: Syötetään pankin antama suoraveloituksen palvelutunnus. Jos kenttä jää tyhjäksi Macister pankki käyttää samaa pankkitunnusta kuin kotimaan maksutapahtumilla.
  • Mikäli tietoja aiotaan siirtää Macister Pankin ja taloushallinnon ohjelmien välillä tulee täyttää myös "Kirjanpitotili" -kohta.
  • Tilin tiedot siirretään luetteloon "Ok" -painikkeella. Komento sulkee ikkunan.

Kun kaikki yrityksen tilit on syötetty ikkunaan, voidaan jokin niistä valita maksutiliksi aktivoimalla haluama maksutili "Maksutili" -painikkeesta. Maksutilin voi toki vaihtaa halutessaan pankkisiirtolomakkeella uutta maksua tehtäessä.