Patuvarmennukset

Patu-avaimia on kaksi ja turvallisyyssyistä tarvittavat tunnistetiedot lähetetään erillisillä lomakkeilla pankista. Ennen Patu-asetuksien syöttöä tulisi varmistaa, että lähettäjätunnus kuuluu jollekin ohjelman käyttöoikeuden haltijoista.

• Yhteydenotto asetukset ruudulla syötetään pankista saadussa Eräsiirto paperissa oleva "Käyttäjätunnus" (seitsemän numeroinen) Lähettäjä - tunnus kenttään.
  • Jos pankki on lähettänyt lähettäjätarkenteen, syötetään se sille tarkoitettuun kenttään.

Siirtoavain, osa 1: Painetaan "Syötä" -kenttää, jolloin ruudulle aukeaa Siirtoavaimen syöttö -ikkuna. Siirto -avain ikkunaan syötetään Siirtoavainosa 1 ilman välilyöntejä. Avain -sukupolvikenttään sukupolven numero. Kun Patu -avaimet otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa avainsukupolvi on "0" (nolla). Ohjelma suljetaan OK -painikkeella, jolloin ohjelma pyytää varmistuksen avaimen syötölle. Varmistu kuitataan OK -painikkeella. Ohjelma näyttää ensimmäisen siirtoavaimen perässä merkinnän siitä, että siirtoavain on syötetty.

Siirtoavain, osa 2: Syöttö tehdään samalla tavalla kuin ensimmäinen. On tärkeä muistaa, että avainsukupolvi numeron tulee täsmätä ensimmäisen osan sukupolvinumeron kanssa. Lopuksi täytetaan tarkistetiedot Avaintarkiste -kenttään. Jätetään rasti "Nollaa käyttöavain tyhjäksi". Ikkuna suljetaan Ok -painikkeella.

Mikäli pankki ei hyväksy siirtoavaimia, kannattaa tiedot tarkistaa tai ottaa yhteyttä pankin asiakastukeen.