Pankkiyhteys

Arkhimedes Pankkiyhteys (perustuu Macister Pankki-ohjelmistoon) mahdollistaa asioinnin kaikkien kotimaisten sähköisiä pankkipalveluja tarjoavien pankkiryhmien kanssa.

Pankkiyhteys keskustelee Arkhimedeksen myynti- ja ostoreskontran kanssa. Macister -ohjelmisto hoitaa viiteaineiston hakemisen pankista sekä maksuaineiston siirron pankkiin. Pankkiyhteysohjelmalla voit hoitaa myös kaikki muut normaalisti verkkopankissa hoidettavat pankkipalvelut, kuten tiliotteet, saldot jne.

Tilatessasi Arkhimedes pankkiyhteyden saat tunnukset ja Lisenssikoodin Macister Pankki-ohjelmistoon, joka täytyy asentaa tietokoneelle ennen käyttöä. Asennus- ja käyttöohjeet toimitetaan sinulle tilauksen yhteydessä. Ennen pankkiyhteyden käyttöä tulee Arkhimedeksessä määrittää muutamia asetuksia (tiliöintiasetukset, Macister siirtopolku sekä tilinumero maksuille)

• Tiliöintiasetukset löytyvät välilehdeltä 'Asetukset'->'Yritys'->'Tiliöinnit'->'Kirjanpitotilit'. Tiliöintiasetuksia käytetään kohdentamaan kirjanpito oikeille tileille myyntien ja ostojen osalta.
  • Macister siirtopolku ja maksujen tilinumero löytyvät 'Ostot'-> 'Ostoreskontra'->'Luettelo' -välilehden alta. Macister siirtopolku on hakemistopolku, minne Arkhimedes luo siirrettävän aineiston. Määritä sama polku myös Macister -ohjelmistoon.
  • Tämän lisäksi voit halutessasi määrittää hakemistopolun myös maksumerkintöjen tekoon käytettävälle viiteaineistolle, joka löytyy 'Myynti'->'Laskut'->'Reskontra'->'Reskontran asetukset'. Polku olisi hyvä olla sama, mihin Macisterissä on määritetty noudetun viiteaineiston polku.