Laskujen kirjaus ja lähetys pankkiin

Macisterissa valitaan "Palvelut" -valikon kautta "Maksunsyöttö" -valikko, jolloin ruudulle ilmestyy Pankkisiirtolomake. Pankkisiirtolomake  on esitäyttänyt maksajan tiedot jo lomakkeeseen. Muut tarvittavat tiedot joita lomake tarvitsee, maksajan tulee täyttää itse.

Maksun saaja tallentuu painamalla "Saaja" -otsikon perässä olevaa kynä -painiketta, jolloin tiedot tallentuvat tulevaa käyttöä varten "Maksunsaaja luetteloon".

Maksun tila on oletuksena pankkisiirtolomakkeella "Kirjattu" -tilassa. Kun lomake on kokonaan täytetty, tilan voi joko jättää ennalleen tai vaihtaa, mikäli maksu halutaan heti pankkiin. Tallenna maksu ja sulje ikkuna oikealla alakulmassa olevalla disketin näkösellä kuvakkeella.

Huom! Maksun tilan on oltava "Lähetettävä" -tilassa, jotta sen voi lähettää pankkiin.

Tämän jälkeen siirrytään "Yhteydenotto" -valikon kautta "Palveluiden asetukset" -valikkoon. Ohjelma aukaisee ruudun missä on vaihtoehdot pankkiin lähetettävistä aineistoista. Tässä tapauksessa valitaan "Maksut" lähetettäväksi pankkiin. Samaan aikaan voi toki valita useamman kuin yhden aineiston lähetettäväksi pankkiin. "Palveluiden asetukset" -ruutu sulkeutuu painamalla "Ok" -painiketta oikealta alakulmasta.

"Pankki" -valikosta tarkistetaan, että valittuna on oikea pankki ja sen jälkeen siirrytään "Yhteydenotto" -valikosta "Yhdistä" -toimintoon. Macister lähettää haluamasi aineiston pankkiin käsiteltäväksi. Tapahtumasta saa halutessa tulostettua tositteen itselleen.

Maksuluettelosta löytyy kaikki tietokantaan tallennetut kotimaan laskut. Luetteloon pääsee "Palvelut" -valikon kautta.

Maksunsaajaluettelo

Maksunsaajatietoja karttuu, kun niitä siirretään luetteloon osoittamalla Maksulomakkeella "Saaja" -otsikon perässä olevaa kynäkuvaketta. Saajatietoja voidaan tarkastella "Maksunsaaja luettelossa" , joka avataan "Pankki"  -valikon kautta.