Ostolaskun hakeminen Maventasta

"Uusi osto" -välilehdellä on kolmantena ostolaskun luontitapana "Verkkolasku". Tällä toiminnolla voidaan noutaa Maventan kautta lähetetty ostolasku suoraan Arkhimedekseen.

Antamalla päivämäärä, jota uudemmat laskut haetaan ja klikkaamlla "Hae!"-painiketta saadaan luettelo uusista ostolaskuista. Jos laskua ei ole vielä hyväksytty Maventassa, Arkhimedes kysyy "Haetaanko lasku silti?".

Laskuttajan nimen edessä oleva numero kertoo laskun tilan Maventassa

1 = lasku vastaanotettu
2 = lasku hylätty
3 = lasku hyväksytty
6 = lähettäjä saanut tiedon, että lasku on vastaanotettu

Lasku hyväksytään kuten normaali sähköinen lasku, ks. ohje Sähköisen laskun vastaanottaminen.

Jos toimittajan nimi ei ilmestynyt "Toimittaja"-kenttään, tarkista, että toimittaja löytyy kontakteista ja että toimittajalla on valittuna tyyppi "Toimittaja". Poimi laskurivi käsittelyyn rivin vasemmassa reunassa olevasta vihreästä nuolesta.

Ostolaskut Maventasta

Laskun sisällön voit tässä vaiheessa tarkistaa viemällä hiiren "Kuvaus"-kentän päälle.

Näkymän alareunassa olevasta "Kirjaa" painikkeesta aukeaa normaali "Ostolasku"-näkymä, jonka toiminnot on kuvattu kohdassa "Uuden oston kirjaaminen".