Reskontra

Reskontra löytyy ohjelmasta Myynti -> Laskut -> Reskontra. Sieltä löytyy työkalut laskujen eri tilojen ja maksukehoituksien seuraamiseen.

Huom! Reskontra-välilehdeltä pystyi aiemmin rajaamaan laskuja sen tilan mukaan, esim. ’Laskuttamattomat’, ’Erääntyneet’. Nämä työkalut on siirretty laskuluetteloon kohtaan 'Hae laskut' versiossa 5.0 (3) ja sitä uudemmissa. Samoin eri pankkitilien asetukset löytyvät nyt 'Viitesuoritukset'-välilehdeltä kohdasta 'Asetukset'.

'Reskontra' -välilehdeltä voit luoda ja tulostaa kaikki maksukehoitukset kerralla tai siirtää laskuja perintään. Lasku valitaan maksukehotuksiin/perintään ruksaamalla (valintaneliö ruudun keskellä) tai käyttämällä ruudun alareunassa olevia työkaluja 'Valitse listalla olevat laskut' tai 'Valitse tietyn ajan erääntyneet laskut'. Lopuksi laskuista tehdään maksumuistutus/maksukehotus vasemmalla ylhäällä olevasta 'Tulosta'-painikkeesta. Vastaavasti laskut viedään perintään (tuloste perintätoimistolle) oikean yläkulman 'Tulosta'-painikkeella.

Voit rajata laskuja oikeassa yläkulmassa olevilla valintalistoilla. Valintakriteerejä ovat 'Kaikki erääntyneet', 'Valitut', 'Ei valitut', 'Yksilölliset laskut', 'Toistuvaislaskut' sekä laskun tila Maventa-verkkolaskuoperaattorilla (hyväksytyt, hylätyt, odottavat).

Listalla näkyy laskun numero, eräpäivä, maksamaton summa, asiakkaan tiedot, maksukehotushistoria ja reskontramuistio sekä laskun tila Maventa-verkkolaskuoperaattorilla Lisäksi näkymässä on työkalut määritellä huomautuskulut ja viivästyskorot. Eräpäivän alapuolella olevaan kenttään voidaan määrittää päivämäärä, johon asti on sovittu maksuaikaa.

Keskellä näkymää on kolme pyöreää "valintapalloa". Keltaisesta pallosta määritetään, että laskusta ei tehdä maksukehotuksia, eli kun kun käytät ruudun alareunassa olevia 'Valitse..'-työkaluja, ohjelma ei valitse näitä laskuja maksukehotuksiin. Punainen pallo tarkoittaa, että laskut on viety perintään, näitä  ei ohjelma ei myöskään valitse maksukehotuksiin. Voit kuitenkin kiertää eston valitsemalla laskut maksukehotuksiin/perintään käsin.