Hyvityslasku

Hyvityslaskun tekeminenHyvityslasku luodaan avaamalla hyvitettävä laskutettu lasku ja siirtymällä tämän reskontravälilehdelle painamalla vasemmalta ylhäältä löytyvää harmaata välilehteä "Reskontra". Välilehti on näkyvissä vain kun lasku on jo laskutettu.

Reskontravälilehdellä painetaan painiketta "Hyvityslasku", jolloin ohjelma merkitsee hyvitettävän laskun hyvitetyksi ja tekee automaattisesti uuden päinvastaisen laskun. Lasku kannattaa tarkastaa ja mikäli laskusta oli jo maksettu osa, tarkastaa että maksettu osuus on otettu huomioon oikein. Jos hyvitettävän laskun yhteydessä varastoon palautuu sieltä toimitetut tuotteet, tulee jokaisen varastoon palautetun tuoterivin kohdalla painaa vihreää varastokuvaketta ja painaa "Hae tuotteet varastosta"-painiketta. Kannattaa myös varmistaa, että oikeita tuotteita palautuu varastoon miinusmerkkisellä varastotapahtumalla.

HUOM! Laskun hyvittäminen poistaa Maventan muistutukset noutamattomasta sähköisestä laskusta.