Laskuluettelo

Luettelossa nähdään helposti kaikki ohjelmalla tehdyt laskut ja näiden tärkeimmät tiedot. Luettelosta päästään myös siirtymään laskuun painamalla halutun tarjouksen riviä. Luettelo saadaan järjestettyä halutun sarakkeen mukaan, nousevaan tai laskevaan järjestykseen, painamalla sarakkeen otsikkoa. 'Tuote tai palvelu'-sarakkeen päällä kursoria pitämällä näytetään laskun sisältämiä tuoterivejä. Näiden avulla samalle kontaktille lähetettyjä laskuja on helppo erottaa toisistaan.

Luettelon toiminnot

Luettelon yläpuolella on työkaluja listan toimintoihin. Vasemmassa laidassa olevalla hakukentällä voit hakea laskua millä tahansa laskun tiedolla, esim. laskun numeron mukaan, laskulla olevan tuotteen mukaan jne.

'Hae laskut'-kuvakkeen yläpuolelta valitsemalla kaikki, yritykset tai yksityiset voidaan rajata listaa halutusti. Lisäksi voit rajata ’Laskuttamattomat’, 'Kaikki laskutetut', Juuri laskutetut, ei maksusuorituksia', 'Myyntisaamiset', 'Osittain maksetut', 'Ylimaksut', ’Erääntyneet’, 'Maksetut laskut' sekä 'Maksusuoritukset'

Vasemmalla ylhäällä on toiminto laskuluettelon tulostamiseen. Valitsemalla pudotusvalikosta tulostuksen otsikoksi:

• ' Luettelo' tulostetaan laskuluettelo listatuista laskuista.
  • ' KK-yhteenveto' tulostetaan luettelo jaoteltuna kuukausittain.

Laskuluettelon laskurivien oikeassa reunassa on kaksi valintalaatikkoa. Mikäli kohdassa 'L' on merkintä, tarkoittaa se, että lasku on laskutettu. Kohdassa 'M' oleva merkintä tarkoittaa, että lasku on kokonaisuudessaan maksettu. Painamalla tyhjää valintaruutua ohjelma ehdottaa, että kirjataan toimenpide, joka merkitsee kohtaan ruksin. Siis laskuttaa ja tulostaa laskun tai merkitsee siihen maksumerkinnän koko avoimesta summasta.

Tämä ohjeistus liittyy seuraaviin osioihin:

» Vertaile osioita
Laskutus Myynti Toiminnanohjaus
on on on

Laajennettu laskuluettelo

Laskuluettelo

Seuraavat ohjeet koskevat Arkhimedeksen Myynti- ja Toiminnanohjaus-laajuutta.

' Laskupohjat' ja ' KK-näkymä'-painikkeilla voidaan näyttää lista laskupohjista tai kuukausinäkymä laskutukseen.

Tulostettaessa laskuluetteloa voidaan lisäksi valita:

'Tiedostoon', jolloin aukeaa tallennusikkuna, jossa pyydetään valitsemaan tiedostomuoto ja tiedoston nimi sekä paikka, johon tiedosto tallennetaan.

'Laskut' näkyvillä olevat laskut tulostetaan (ja lisäksi laskutetaan, jos vielä laskuttamatta). Toimintoa ei voi perua.

'Verkkolaskuta' näkyvillä olevat laskut verkkolaskutetaan (vaihtoehto edellyttää, että on rekisteröitynyt verkkolaskun käyttäjäksi ja on saanut verkkolaskutusavaimet).

Jos laskuja laskutetaan luettelosta, Arkhimedes ilmoittaa laskuttamisen jälkeen, kuinka monta laskua on laskutettu.

Voit myös rajat laskunäkymää päivämäärähaulla.