Kassa

Kassatapahtuman tekeminenKassatositteiden avulla voidaan nopeasti tehdä asiakkaalle kuitti ja merkata osto myyntiraportteihin sekä tarvittaessa tehdä myynnistä varastotapahtuma. Kassatapahtuma toimii pääasiassa kuten lasku. Pikakassassa ei kuitenkaan tarvita ollenkaan kontaktihenkilöä ja uusi kassatapahtuma voidaan luoda suoraan edellisestä painamalla 'Uusi kassatapahtuma'-kuvaketta.

Kassatoiminnoissa löytyy myös kassatapahtumien etsiminen sekä luettelo tapahtumista.

Kassakuitin voi tulostaa tavallisella tulostimella tai kuittitulostimella. Kuitin ulkoasua voi vaihtaa kassatapahtuman "Layout"-välilehdeltä. Valitse "Layout" oikeasta yläreunasta ja sen jälkeen "Kuitilla käytettävä lomake". Lomakkeen oletuksena on "Standard", joka sopii tavallisella tulostimella tulostettavaksi. Oletuslomakkeen voi vaihtaa myynnin asetuksista.

Kassatapahtuman lomakeKassatyökalussa on oletuksena valittavana kaksi eri maksutapaa: kortti ja käteinen. Kassatapahtuma tehdään painamalla "Tulosta"-kuvaketta tai maksutavan vieressä olevaa kuvaketta. Kassan asetuksisa voidaan lisätä vielä kaksi eri maksutapavaihtoehtoa. Voit kirjoittaa itse uudet maksutavat ohjelmaan. Jos maksutapana on käteinen, voit kirjoittaa maksetun käteisen summan kohtaan "Maksettu käteinen €" ja Arkhimedes näyttää vaihtorahan määrän.

Kassan asetuksetJos kassatapahtuma halutaan tiliöidä, aktivoi kassan asetuksista kohta "Suoritusten tiliöinnit": "Käytössä". Kun tiliöinti on aktiivisena, kassatapahtuman alareunasta valitaan kortti- ja / tai käteismaksu. Tapahtumalle tulee näkyviin oletukseksi asetetut tili ja vastatili, mutta ne voi vielä tässä vaiheessa vaihtaa. Voit myös merkitä samalle kassatapahtumalle useamman maksutavan eli osa maksusta tapahtuu käteisenä ja osa kortilla. HUOM! Suoritusten tiliöinti poistaa käytöstä kassan oletusmaksutavat.

Tarkemmat ohjeet tuotteiden poiminnasta tapahtumaan laskutuksen ohjeessa.