Kontaktin etsiminen

Kontaktirekisteristä voi suorittaa hakuja eri tietojen tai tietojen yhdistelmien mukaan. Haku tehdään ’Etsi kontakti’ välilehdellä täyttämällä jokin hakukenttä ja painamalla 'Hae nyt!'. Mikäli hakukriteerejä vastaa monta yritystä, ohjelma näyttää kontaktit luettelossa. Jos etsittävä kontakti näkyy luettelossa, sitä painamalla pääsee yrityksen kontaktikorttiin.

Kontaktin etsiminen on jaetteu kolmeen osaan: perushaku, tarkennettu haku ja erikoishaut. Jokainen hakutapa on oma välilehtensä.

Kontaktin perushakuPerushaussa kontaktia voi etsiä pikahaun, asiakasnumeron, yrityksen nimen tai Y-tunnuksen, kontaktin etu- tai sukunimen perusteella. Pikahaulla voi etsiä kontaktia millä tahansa kontaktiin liittyvällä tiedolla kuten puhelinnumerolla, muistioon kirjoitetulla tekstillä tai vaikka osoitteella. Perushaussa hakeminen onnistuu myös painamalla enteriä. HUOM! Perushaun hakukriteerinä ei voi olla kuin yksi tieto kerralla. Voit hakea esim. sukunimellä, mutta et suku- sekä etunimellä.

Kontaktin tarkennettu hakuTarkennettu haku -välihedellä kontakteja voi etsiä tarkempien tietojen avulla kuten myyntiin ja markkinointin liittyvien tietojen perusteella. Tarkennetussa haussa pystyy myös rajaamaan hakutuloksia yrityksiin, yksityishenkilöihin, kontaktiryhmiin, osoitetyyppeihin ja kontaktityyppeihin. Tarkennetulla haulla voi hakea samanaikaisesti usealla eri hakukriteerillä. Voit hakea esimerkiksi Turussa sijaitsevia rakennusalan kontakteja, jotka ovat ostaneet palveluita vähintään 500 eurolla. Alareunassa olevat "Poista merkinnät kaikilta"-kuvake poistaa ruksin (merkintä) kaikilta kontakteilta. Merkintää voi käyttää esimerkiksi eri hakutulosten yhdistämiseen ja kontaktiryhmien luontiin.

Kontaktin erikoishakuErikoishaulla voidaan hakea useampaa kontaktia kerralla kolmella eri kriteerillä: asiakkaan nimi, Y-tunnus tai sähköpostiosoite (E-mail). Hakumenetelmä valitaan pudotusvalikosta: "Hae kontakteja seuraavan kentän mukaan:" Klikkaa aktiivisena olevaa hakukriteeriä vaihtaaksesi sitä. Pudotusvalikon alapuoella on iso kenttä hakutietojen syöttämistä varten. Voit joko kirjoittaa tai kopioida leikepöydältä haettavat tiedot. Haettavat tiedot täytyy olla omilla riveillään. Jos kirjoitat hakutietoja käsin, vaihda riviä (paina enteriä) eri tietojen välissä. Jos kopioit tiedot leikepöydältä, paina "Korvaa pilkut välilyönnillä"-kuvaketta kopioinnin jälkeen. Suorita haku painamalla "Hae nyt"-kuvaketta.

Vinkki : Arkhimedeksessa voi etsiä kontaktia nopeasti käyttämällä ylävalikon "Etsi Kontaktia" toimintoa.

Katso myös ohjeet Arkhimedeksen hakutoiminnoista!

Tämä ohjeistus liittyy seuraaviin osioihin

» Vertaile osioita
Laskutus Myynti Toiminnanohjaus
ei on on
Tämä ohje koskee versiota 4.1 (1) ja sitä uudempia versioita.