Kontaktiluettelo

Kontaktiluettelo on hyödyllinen työkalu kontaktirekisterin selaamiseen kokonaisuudessaan tai kun sitä on rajattu jollain hakutuloksella. Kontaktiluettelo on aina rajattu edelliseen ohjelmassa käytettyyn ryhmään tai hakutulokseen. Listan yläosassa näytetään montako kontaktia luettelossa kulloinkin näytetään. Kun halutaan nähdä luettelo kaikista ohjelmaan syötetyistä kontakteista, saadaan se näkyviin painamalla 'Hae kaikki'-kuvaketta.

Kontaktiluettelon tiettyyn kontaktikorttiin pääsee siirtymään painamalla kyseistä riviä.

Kontaktien järjestäminen

Kontaktiluettelon kontaktit voi järjestää haluamansa sarakkeen mukaan nousevaan tai laskevaan järjestykseen painamalla sarakkeen otsikossa olevaa palkkikuvaketta. Painamalla kuvaketta uudelleen, vaihdetaan järjestys nousevasta laskevaan ja päinvastoin.

Kontaktiluettelon hyödyntäminen

Kontaktiluettelossa on myös muutama toiminto kontaktiluettelon hyödyntämiseen. Näytettävän kontaktiluettelon sähköpostiosoitteet voi kopioida kaikki samalla kertaa leikepöydälle painamalla 'Sähköpostilista'-kuvaketta. Ohjelma käy kaikki kontaktikortit läpi, kopioi kaikkien oletussähköpostiosoitteet leikepöydälle ja avaa oletussähköpostiohjelmalla uuden viestin, johon kaikki sähköpostiosoitteet liitetään vastaanottajaksi.

Kontaktiluettelossa näytettävistä kontakteista saadaan tulostettua nimilista, osoitetiedot sekä osoitetarrat ylhäällä vasemmalla olevalla 'Tulosta'-kuvakkeella. Kuvakkeen yläpuolelta valitaan, mitä tulostetaan ja kuvaketta painamalla siirrytään tulostuksen esikatseluun. Esikatselusta tulostuksen voi aloittaa painamalla vasemmalta 'Continue'-painiketta tai vaihtoehtoisesti 'Enter'-näppäintä.

Nimilista – Listalla yritysten ja asiakkaiden nimet.

Osoitetiedot – Listalla yritys, asiakkaan nimi, asiakasno/kontaktiID, katuosoite, puh./E-mail.

Osoitetarrat – Tulostaa asiakkaan osoitetiedot valmiina tarralomaketta varten.

Tämä ohjeistus liittyy seuraaviin osioihin:

» Vertaile osioita
Laskutus Myynti Toiminnanohjaus
on on on

Laajempi kontaktiluettelo

Seuraavat ominaisuudet eivät ole mukana ohjelman ilmaislaajuudessa.

Kontaktiluettelon rajaaminen

Mikäli kontaktiluetteloa halutaan rajata tietyn kontaktikategorian tai kontaktityypin mukaan, onnistuu se ylhäällä oikealla olevien 'Rajaus'-toiminnallisuuksien avulla. Ensin valitaan pudotusvalikoista halutut ehdot, jonka jälkeen painetaan näytä kuvaketta (esim. valitaan ensin 'Yksityishenkilöt' ja sen jälkeen kontaktityypiksi 'Alihankkijat')

Mikäli halutaan rajata kontaktiluetteloa käsin, voidaan käyttää kontaktirivin oikeassa reunassa olevaa merkintälaatikkoa. Oikealla alhaalla on työkalut koko näytettävän luettelon merkitsemiseen tai kaikkien näytettävien kontaktien merkinnän poistamiseen. Merkintöjä voi hyödyntää esimerkiksi yhdessä kontaktien etsimisen kanssa. Mahdollista on esimerkiksi hakea kaikki kontaktit, joiden postitoimipaikka on Espoo, merkata ne ja hakea sitten uudelleen kaikki kontaktit, joiden postitoimipaikka on Vantaa ja merkata myös ne. Kun merkintöjen tekemisen jälkeen painaa oikealta ylhäältä suurennuslasikuvaketta, näytetään luettelossa ainoastaan merkityt kontaktit.

Kontaktiluettelo

Tulosta-kuvakkeella voidaan tulostaa ilmaislaajuudesta poiketen myös:

Tiedostoon – Listaa kaikki asiakkaan Kontakti-kortilla annetut tiedot. Office-tiedostot edellyttävät, että ne on asennettu koneelle, josta Arkhimedestä käytetään.

Myyntiraportti – Listaa asiakkaittain tuotteen, tuotenumeron, määrän, myyntikatteen, myyntihinnan, laskun nro ja laskun pvm tuoteriveittäin tai pelkän asiakkaan, myyntikatteen ja myyntihinnan ilman tuoterivejä..

Composeriin – Luo työpöydälle siirtotiedoston (.txt), jolla voi siirtää tiedot Composeriin.

SMS numerot – Luo leikepöydälle kopion SMS-numeroista, joille voi esim. lähettää ryhmätekstiviestin. SMS-numero lisätään ”Yhteystiedot”-lehdelle www-sivun alla olevaan kenttään.

Lisätietokenttä luettelon oikeassa laidassa

Kontaktiluettelon oikealla puolella olevasta lisätietokentästä saa asiakaskohtaista tietoa myynnistä, tuotteista sekä yhteydenpidosta. Kentässä on pudostusvalikko josta valitaan mitä tietoa halutaan ja tiedot ilmestyvät kontaktien kohdalle oikeaan reunaan. Listietovaihtoehtona on esimerkiksi myynnit yhteensä, viimeisin myyntipäivämäärä ja viimeisin kontaktille myyty tuote. Voit esimerkiksi määrittää päivämäärän (1.2.2010 - 1.2.2011) ja valita pudotusvalikosta 'Myynti aikavälillä', jolloin listataan kontaktit ko. päivämääräväliltä ja näytetään myynti.

Kontaktien hallinta

Kontaktien hallinta

Tässä videossa näytetään, mihin eri tarkoituksiin Arkhimedeksen kontaktirekisteriä voi käyttää

Myynti & Toiminnanohjaus

kesto: 2.31