Laskutus

Tällä sivulla kerrotaan, mitä uutta Arkhimedes Laskutus tuo mukanaan, mistä työkalut löytyvät ja miten niitä käytetään.

Aloitetaan vertailemalla Arkhimedes Laskutuksen ja Minin ominaisuuksia.

 Ominaisuudet Mini Laskutus
 Pikalasku ilman asiakkaan perustamista Ominaisuus löytyy Ominaisuus löytyy
 Lasku suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi Ominaisuus löytyy Ominaisuus löytyy
 Sähköinen laskutus Ominaisuus löytyy Ominaisuus löytyy
 Automaattinen viite- ja laskunumerointi Ominaisuus löytyy Ominaisuus löytyy
 Kuukausiyhteenveto laskuista Ominaisuus löytyy
 Maksumuistutus ja hyvityslasku Ominaisuus löytyy
 Kontaktirekisteri asiakkaista Ominaisuus löytyy
 Osoitetarrojen ja kontaktilistojen tulostus Ominaisuus löytyy
 Tuoteluettelo (numerot, nimet & hinnat) Ominaisuus löytyy
 Kontakti- ja tuoterekisterin hyödyntäminen laskutuksessa Ominaisuus löytyy

 

Arkhimedes Laskutuksen tärkeimmät ominaisuudet ovat:

Vihreä nuoliKontaktienhallinta
Vihreä nuoliTuoteluettelo
Vihreä nuoliLaskutuksen tehostaminen

 

erotin

Kontaktienhallinta

Kontaktirekisteriin voi kirjata asiakkaat, tavarantoimittajat, yhteistyökumppanit ja alihankkijat sekä yrityksen henkilökunnan. Lisäksi siihen voidaan kerätä potentiaalisia asiakkaita markkinointitoimenpiteitä varten. Kontaktiluettelosta voit esimerkiksi poimia useiden kontaktien sähköpostiosoitteet yhdellä kertaa.

Kontaktirekisteriä voidaan hyödyntää tapahtumien, kuten laskujen tekoon. Asiakkaan kontaktikortilta voi tehdä kyseiselle asiakkaalle laskun, jolloin Arkhimedes lisää asiakkaan tiedot suoraan laskuun. Kaikki Asiakkaalle tehdyt laskut näkyvät sen kontaktikortilla. Lisäksi kontaktirekisteriä voidaan käyttää yhteydenpidon kirjaamiseen ja arkistointiin. Kontaktikortti toimii siis myös muistikirjana kaikille asiakkaan kanssa sovituille asioille.

Lisää aiheesta:

NuoliUuden kontaktin luominen
NuoliKontaktikortin esittely

NuoliKontaktitapahtuman kirjaaminen
NuoliKontaktiluettelon käyttö

erotin

Tuoteluettelo

Tuoteluettelosta voit lisätä uusia tuotteita sekä palveluita rekisteriin ja päivittää jo lisättyjen tuotteiteiden tai palveluiden tietoja: numero, nimi, hinta ja ALV %.   Nopeutat laskujen tekoa kirjaamalla tuote- ja palvelutiedot valmiiksi tuoteluetteloon. Tuoteluettelosta voi poimia tuotteita laskulle joko hakemalla tai selailemalla. Tuoterekisterin käytöstä hyödyt myös myöhemmin jos päätät laajentaa ohjelmaa Myynti-osioon. Tuoteluetteloon tallennettujen tuoteiden myyntihistoria kertyy valmiiksi tuotekohtaisesti.

erotin

Laskutuksen tehostaminen

Arkhimedes Laskutuksella laskujen teko nopeutuu. Voit hyödyntää Arkhimedekseen tallennettuja asiakas- tuotetietoja laskujen tekoon. Toisin kuin Minissä, Arkhimedes Laskutus poimii ohjelmaan tallennetut asiakas- ja tuotetiedot suoraan laskulle. Kun lasku tehdään rekisteristä löytyvälle asiakkaalle, näet kyseisen kontaktin kontaktikortilta kaikki sille tehdyt laskut. Asiakasrekisteri ei siis pelkästään nopeuta laskutusta, vaan myös mahdollistaa myynnin seurannan.

Laskuluettelosta näet kaikki Arkhimedekseen tehdyt laskut. Luettelon voi tulostaa tai tallentaa koneelle PDF-tiedostona arkistointia varten. Laskuluettelosta voi myös merkitä laskut maksetuiksi. Valitsemalla luettelosta laskun ja siirtymällä sen reskontra-välilehdelle, voit hyvittää laskun tai tulostaa siitä maksumuistutuksen.

Lisää aiheesta:

NuoliUuden laskun luominen
NuoliLaskun käsittely
NuoliLaskun etsiminen
NuoliLaskuluettelo 

erotin