Ohjelman käyttöönotto

Ohjattu käyttöönotto ensimmäisellä käyttökerralla

Ohjelman käynnistyttyä ensimmäistä kertaa käydään läpi ohjelman asetukset. Ohjattu toiminto sisältää kolme vaihetta, joiden aikana syötetään yrityksen perustiedot sekä mahdolliset lisenssikoodit ja tarjotaan helppo tapa rekisteröityä ohjelman käyttäjiksi.

Käyttöönoton vaihe yksi

Vaihe 1

Ensimmäisestä kohdasta löytyy lyhyt seloste käyttöönotosta. Jos kyseessä on päivitystilanne ja Arkhimedes ei ole tunnistanut aikaisempaa Arkhimedeksen versiota, voit hakea tiedot vanhasta versiosta tässä vaihdeessa. Vaiheesta yksi pääsee eteenpäin painamalla oikeassa ylälaidassa olevaa "Jatka"-kuvaketta.

Käyttöönoton vaihe 2

Vaihe 2

Vaiheessa kaksi syötetään ohjelmaa käyttävän yrityksen perustiedot sekä asennetaan mahdolliset ostetut osiot syöttämällä saadut lisenssikoodit. Yrityksen perustiedot kannattaa syöttää mahdollisimman täydellisesti, sillä nämä tiedot tulostuvat ohjelman tulosteisiin. Tarvittaessa yrityksen perustiedot voidaan syöttää myös ruotsiksi vaihtamalla välilehteä kohtaan 'Ruotsiksi'.

Yrityksen logo lisätään painamalla logo-ikkunan yläpuolella sijaitsevaa + merkkiä ja etsimällä kuvatiedostona oleva logo tietokoneelta. Ohjelmaan voi syöttää kolme IBAN-muotoista pankkitilinumeroa. Ylin pankkitili on oletuksena viivakoodiin tulostuva tilinumero. Kun yrityksen tiedot on syötetty eikä asenneta samalla maksullisia osioita, voidaan siirtyä vaiheeseen kolme painamalla oikealta ylhäältä 'Jatka'-painiketta.

Mikäli olet ostanut maksullisten osioiden lisenssejä, voidaan ne syöttää ohjelmaan tässä vaiheessa. Lisensoitu osio asennetaan painamalla 'Syötä lisenssikoodi'-kuvaketta ja kirjoittamalla aukeavaan ikkunaan lisenssidokumentissa lukeva lisenssikoodi. Lisenssi aktivoi ostetun osion mikäli koodi täsmää yrityksen Y-tunnukseen. Lisenssikoodien asentamisen jälkeen painamalla 'Jatka'-painiketta siirrytään ohjelman päätasolle.

Vaihe 3

Vaiheessa kolme käyttäjälle annetaan mahdollisuus rekisteröityä käyttäjäksi. Lisenssin ostaneet käyttäjät ovat rekisteröityneet automaattisesti (vaihe ohitetaan). Täyttämällä rekisteröitymislomakeen käyttäjä saa mm. sähköpostiinsa ajoittain tärkeitä tiedotteita uudistuksista.

Kun rekisteröitymislomake on täytetty ja lähetetty, siirrytään ohjelman päätasolle painamalla 'Jatka'-painiketta.

Käyttöönotto

Näin otat ohjelman käyttöön

Tässä videossa näytetään kuinka Arkhimedes otetaan käyttöön

Kaikki osiot

kesto: 1.32