Automaattinen varmuuskopio

Automaattisen varmuuskopioinnin luominen ohjelmasta

Automaattiset varmuuskopiotoiminnot löytyvät ohjelmasta välilehdeltä Päätaso -> Asetukset -> Ohjelma

Automaattinen varmuuskopiotoiminto tekee kopion ohjelmaan syötetyistä tiedoista. Varmuuskopio tehdään aina ohjelman sulkeutuessa.

Kopio tehdään samalle levylle kuin missä ohjelmakin sijaitsee, Tiedostot/Dokumentit -> ArkhimedesData -> Backup -kansioon. Backup-kansiossa on kansio, joka on nimetty käyttävän yrityksen Y-tunnuksen ja käytettävän Arkhimedeksen versionumeron mukaan. Lisäksi kansion nimessä on nelikirjaiminen koodi, joka yksilöi käytettävän Arkhimedeksen. Tämän kansion sisällä on vielä AB1, AB2- ja AB3-kansiot, joihin automaattinen varmuuskopio tehdään.

Esim. jos yrityksen Y-tunnus 1854047-8, käytettävä versio on 6.0 (1), automaattinen varmuuskopio luodaan polkuun:

C:/Users/matti/Tiedostot/ArkhimedesData/Backup/B1854047-8_6.0(1)_ABCD/AB1 (tai AB2 tai AB3)

Ohjelma vuorottelee varmuuskopiota kansiohin AB1, AB2 ja AB3. Vuorottelumekanismin ansiosta jossain kansiossa on aina varmuuskopio, joka on vähintään vuorokauden vanha. Tällä tavalla vähennetään riskiä siinä, että esim. virheellinen varmuuskopio korvaisi puhtaan varmuuskopion.

HUOM! Automaattinen varmuuskopio lisätään myös kansioon Tiedostot/ArkhimedesData/Backup/LastClosed.

Automaattisen varmuuskopiota ei saa kytkettyä pois päältä (ellei käytössä ole erillinen Monikäyttö-osio).

Ohjelman luoman varmuuskopion palauttaminen

Automaattisen varmuuskopion palauttaminen onnistuu samalla tapaa kuin käsin tehdyn varmuuskopion palauttaminen, ks. Varmuuskopiot