Asennus ja päivitys, Mac

Tältä sivulta löydät tarvittavat ohjeet Arkhimedes 6:n asennukseen ja päivittämiseen.

Esivaatimukset

Tuetut macOS -käyttöjärjestelmät ovat

• v10.10 (Yosemite)
  • v10.11 (El Capitan)
  • v10.12 (Sierra)

Jos sinulla on käytössäsi vanhempi käyttöjärjestelmä, voit ottaa käyttöösi Arkhimedes 5.5:n.

Ohjelman ensiasennus

1) Lataa Arkhimedeksen levytiedosto IsoltaSetup.dmg

2) Avaa levytiedosto ja raahaa ohjelmapakkaus Isolta Arkhimedes 6.1(versio) omalle koneellesi, esim. Ohjelmat-kansioon.

Ohjelmapakkaus sisältää ohjelmaan syötetyt tiedot. Ohjelmapakkaus avataan klikkaamalla sitä hiiren oikealla nappulalla (tai mikäli oikeaa nappulaa ei ole, klikkaamalla ctrl-nappula pohjassa) ja valitsemalla Näytä pakkauksen sisältö (suomen kielisissä käyttöjärjestelmissä)

3) Käynnistä Arkhimedes klikkaamalla Isolta Arkhimedes 6.1(versio)-ohjelmapakkausta hiiren oikealla painikkeella (tai vaihtoehtoisesti pitämällä ctrl pohjassa) ja valitsemalla avautuvasta valikosta Avaa. Seuraavaksi ohjelma kysyy, ”Halutako varmasti avata sen?”, valitse jälleen Avaa.

Ensimmäisellä käynnistyskerralla ohjelma auttaa käyttöönotossa. Seuraa ohjatun käyttöönoton ohjeita.

Seuraavassa vaiheessa syötä ohjelmaa käyttävän yrityksen perustiedot ja mahdolliset lisenssikoodit. Viimeisessä vaiheessa rekisteröidy ohjelman käyttäjäksi, mikäli et ole ostanut lisenssejä tai rekisteröitynyt aiemmin.

4) Ohjatun käyttöönoton päätteeksi aktivoituu Arkhimedes Myynti-laajuuden koekäyttö ja voit alkaa käyttämään ohjelmaa.

Palaa

Ohjelman päivittäminen vanhemmasta versiosta

Päivityksen esivaiheet

1) Tarkistuslista, ennen päivittämistä:

• Jos päivität Laskutus-, Myynti- ja Toiminnanohjaus-osioon, varmista että sinulla on ylläpito voimassa ja siihen liittyvä ylläpitokoodi tallella (ks. ylläpito) .

• Päivitys onnistuu ainoastaan versiosta 3.1 tai sitä uudemmista versioista. Mikäli sinulla on tätä vanhempi versio, päivitä ensin versioon 5.5.

2) Suorita vanhassa versiossa Uloskirjautuminen-toiminto

• 3.1 - 3.5-versioissa Asetukset->Ohjelma-valikossa

• 6-, 5.5-, 5-, 4- ja 2.7-versiossa Päivitykset-valikossa.
Uloskirjaudu, Arkhimedes 3.5 ja aikaisemmat versiot
Uloskirjautuminen
versiosta 3.5
Uloskirjaudu, Arkhimedes 4
Uloskirjautuminen
versiosta 4 ja 5

Ohjelma tekee kustakin rekisteristä varmuuskopion paikalliseen varmuuskopiokansioon ja ohjelma suljetaan.

3) Kopioi kaikki Arkhimedes-tiedostot toiseen kansioon, mieluiten toiselle levylle (esim. muistitikulle) varmuuskopioksi. Mikäli päivitys jostain syystä epäonnistuu ja tietoja häviää, saat tiedot näin palautettua välittömästi.

Lataa ja asenna

4) Lataa Arkhimedeksen levytiedosto IsoltaSetup.dmg

5) Avaa levytiedosto ja raahaa ohjelmapakkaus Isolta Arkhimedes 6.0(versio) omalle koneellesi, esim. Ohjelmat-kansioon.

• Huom! Varmuuden vuoksi älä koskaan raahaa ohjelmapakkausta suoraan olemassa olevan päälle vaan tee vanhasta aina ensin varmuuskopio.

6) Käynnistä Arkhimedes klikkaamalla Isolta Arkhimedes6.1(versio)-ohjelmapakkausta hiiren oikealla painikkeella (tai vaihtoehtoisesti pitämällä ctrl pohjassa) ja valitsemalla avautuvasta valikosta Avaa. Seuraavaksi ohjelma kysyy, ”Halutako varmasti avata sen?”, valitse jälleen Avaa.

7) Seuraavaksi Arkhimedes havaitsee vanhan version ja siirrytään päivityksen käyttöönottoavustajaan, jonka oikealta puolelta löytyvät päivitykseen liittyvät työkalut.

• Mikäli Arkhimedes ei havainnut vanhaa versiota, valitse ensivaiheessa välilehti "Tietojen hakeminen vanhasta versiosta" ja sitten "Päivitä"

Päivityksen käyttöönottoavustaja

8) Kohdassa "Tietoja edellisestä versiosta" näkyy yrityksen nimi, joka käytti edellistä versiosta, sekä päivämäärä, jolloin ohjelmaa viimeksi käytettiin (huom! päivämäärä on vanhemmista versioista päivittäessä suuntaa-antava). Jos tiedot näyttävät oikealta, valitse "Jatka"

Arkhimedes käyttöönottoavustaja

• Ohjelma hakee seuraavaksi tiedot vanhasta versiosta. Tuonnin aikana älä käytä tietokonettasi muihin tehtäviin.

Palaa